Så julstädar du hela hemmet på en kvart – 5 effektiva tips

Det börjar bli bråttom, julen närmar sig med stormsteg och du har fortfarande inte hunnit göra storstädningen du så länge planerat. Men det är lugnt, vi lovar. Här är fem tips på hur du enkelt och effektivt snabbt får hemmet att kännas städat på nolltid.

1. Rensa bort jackor, skor och halsdukar i hallen

Hatthyllan är det första man möts av när man kliver in i ett hem. Om ordning är det första man ser ger det ett gott första intryck. Dessutom har man ofta mycket av allt framme, vilket inte alltid är nödvändigt.

2. Släta till dina lakan

Att bädda sängen går väldigt snabbt, och en bäddad och prydlig säng gör mer än man kan tro för ett städat intryck. Dessutom sägs det faktiskt att människor som bäddar sängen på morgonen är lyckligare och mer produktiva.

3. Byt handdukar i badrummet och skölj av handfatet

Genom att byta ut de fuktiga handdukarna som hänger i badrummet mot nya och fluffiga uppstår genast en härligare känsla. Dra ett varv med trasan på handfatet och toalettstolen också så är du i hamn.

4. Våtservetter överallt – även i köket

Med ett paket våtservetter till hands kan ett helt hem bli rent. Servetterna tar bort fläckar på diskbänkar, bord och handavtryck på dörrar. Dessutom behövs inga andra redskap och det går därför väldigt fort.

5. Dämpa belysningen i alla rum

Släck de starka lamporna och tänd några ljus, det gör mer än man kan tro! En dämpad belysning ger en mysig känsla och gömmer eventuella dammråttor i mörkret.