Så tvättar du BH:ar

Dina underkläder räcker betydligt längre om du sköter och behandlar dem på rätt sätt. En bra bh håller i flera år.

Tvätta gärna för hand

Det allra bästa är att inte tvätta dina underkläder i tvättmaskinen. Lägg dem istället i blöt. Gör rent med lite såpa eller diskmedel, skölj ordentligt och häng på tork. Vill du tvätta bh och trosa i tvättmaskin är det skonsammast att tvätta dem i 40 grader och använda milt tvättmedel. Färgade underkläder ska du alltid tvätta med kulörtvättmedel. Till vita plagg kan du använda tvättmedel med optiskt vitmedel, eftersom det återfärgar det vita. Använd aldrig tvättmedel med blekmedel, inte ens på vita plagg. Följ alltid tvättrådet i plagget. Sköljmedel bör undvikas då det i t.ex.. i sport-bh finns speciella material som kan ta skada utav detta(tunna mjuka fiber som andas). Risken är nämligen att porerna i fibern sätts igen av sköljmedel och andningsegenskaperna går förlorade.

Använd tvättpåse

Om du väljer att tvätta underkläderna i tvättmaskinen, rekommenderar vi att du använder en tvättpåse om det är en bygel-bh. Annars finns risken att bågen kryper ut och förstör tvättmaskinen.

Blanda inte

Blanda inte strumpbyxor med vita syntetunderkläder. Alla strumpbyxor innehåller färg och vid varje tvätt släpper de ifrån sig lite färg som enkelt tas upp av vita trosor och bh:ar. Underkläder ska helst tvättas för sig.

Torktumla på låg värme

Det bästa är att hängtorka dina underkläder. Om du ändå vill torktumla så gör du det på låg värme. Annars riskerar du att skada gummiresårerna i plagget. Kontrollera först om det går att torktumla plagget enligt tvättrådet.