5 saker du aldrig ska använda diskmedel till

Diskmedel går att använda till så mycket mer än disk. Men det finns områden där du absolut inte ska göra det.

Här är 5 ”big nono’s” med diskmedel!

Många är vi som upptäckt att diskmedel är suveränt till så mycket mer än att diska med. Som att ta bort fläckar på kläder till exempel. Men, den har faktiskt sina begränsningar. Här är några områden där du absolut inte ska använda diskmedel.

1. Diskmedel på bilen

Föredrar du att tvätta med slang och hink se då till att ha riktigt biltvättmedel. Diskmedel är för tufft och hårt och kan förstöra färgen/lacken på bilen.

2. Diskmedel i diskmaskinen

Det kan vara frestande att ta till handdiskmedel när det ordinarie för diskmaskinen har tagit slut. Men gör inte det! Det är alldeles för löddrigt. Maskindiskmedel är framtagna för att löddra mycket lite, just för att fungera bättre i maskinen och kunna sköljas av ordentligt från allt porslin.

3. Diskmedel i tvättmaskinen

Precis som med diskmaskinen, kan diskmedel i tvättmaskinen göra att det ”svämmar över” av lödder. Vilket gör att kläderna inte kommer att bli genomsköljda tillräckligt. Plus att det inte är tillräckligt starkt för att få kläderna rena.

4. Diskmedel på fönster, speglar och glasögon

Vill du få dem skinande rena, använd rengöringsmedel som är just till glas. Diskmedel kan lämna kvar ränder och fläckar. Men här finns det delade meningar. Vissa fönsterputsare använder diskmedel och vissa optiker rekommenderar diskmedel – medan andra rekommenderar annat medel just på grund av risken för fläckar. Var försiktig, med andra ord.

5. Diskmedel på kläder som kräver kemtvätt

Diskmedel kan vara bra som en första nödlösning vid fläckar på kläder. Men, det är absolut inte något du bör använda om det är ett dyrare plagg som kräver kemtvätt. Har du otur kan det förstöra plagget. Ta det i stället till en kemtvätt.