Hur man tvättar Gore-Tex

Gore-Tex är ju ett fantastiskt material. Det är vattentätt, men låter svett och ånga kommer ut. Hightech med små microporer är orsaken. Då vill man ju inte att dessa små porer ska täppas igen eller förstöras. Hur ska man då tvätta Gore-Tex på rätt sätt?

Gore-Tex-materialets största fiende är olja och smuts. Därför är det bästa sättet att öka livslängden på materialet att tvätta Gore-tex-kläderna regelbundet (det finns speciellt tvättmedel för Gore-Tex och liknande tyger). Men, tvättmedel innehåller också kemikalier som kan vara skadliga för materialet. Därför ska man när man tvättar Gore-Tex säkerställa att kläderna sköljs mycket noggrant. Antigen genom extra sköljprogram när du tvättar eller genom att du helt enkelt kör kläderna en extra gång i maskinen men utan tvättmedel.

Nu kan du njuta av dina kläder ännu en dag i skidspåret, på isen eller på fjället eller om du bara vill använda dina kläder av Gore-Tex på stan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *