Fem snuskfällor att undvika

Vi har listat fem fällor som du bör lägga extra möda på att undvika!

Hemmet är fullt av snuskfällor och vi har listat fem fällor som du bör lägga lite extra möda på att undvika. Tänk även på att det tar betydligt mindre tid att städa och torka av ofta än att försöka ge sig på gamla fläckar och ingrodd smuts.

1. Håll damm och kvalster borta från sovrummet. Se till att vädra sovrummet och dina sängkläder, helst varje dag. Sovrummet är det rum du spenderar mest tid i och du vill inte dela denna tid med fler spindeldjur och deras avföring än nödvändigt.

2. Rengör disktrasan och diskbänken. Tvätta disktrasan ofta i 60 grader (i maskin eller i tvättmaskin) och torka gör rent diskbänken varje dag.

3. Håll kökskranar och spisknappar rena. Du tar på kökskranarna och spisreglagen (om du inte har touch-knappar) massor med gånger varje dag efter att du hanterat olika sorters mat, så gör rent och torka av alla knappar och reglage ordentligt varje dag.

4. Se till att hålla mobiltelefoner och tangentbord rena från bakterier och fläckar. Mobiler och andra enheter med skärm som paddor eller bärbara datorer och tangentbord, lösa eller på din laptop, kan bli riktigt smutsiga och vi använder dem hela tiden oavsett vad vi gjort innan. Dammsug tangentbordet och torka rent, till exempel med en tops med handsprit på. Mobiler behöver också rengöra och det räcker inte att torka av dem med en trasa eller en tröja, du bör göra rent med en spray avsedd för att göra rent mobiler och glas på andra typer av surfplattor och skärmar.

5. Håll skor och ytterkläder borta från hemmet. Dina ytterkläder och skor för med sig mycket smuts och damm och grus och sand som kan repa dina golv. Se till att lämna allt i din tambur där du även bör ha en rejäl dörrmatta att torka av dig på.

Så håll hemmet rent genom att tänka lite extra på dessa fem fällor, det kan också bidra till att du slipper förkylningsvirus och vanlig magsjuka som kan spridas till exempel via kranar och mobiltelefoner.