Frottéhanddukar

Så här gör du för att hålla handdukarna mjuka & fräscha

Undvik sköljmedel

Sköljmedel minskar handdukens uppsugningsförmåga – och det är ju hela poängen med en handduk att den suger upp vatten. För att förhindra att handdukarna luktar illa, vilket är en följd av bakterier i handduken, är det bra att inte packa tvättmaskinen för full, samt att tvätta med högsta temperatur som handduken tål samt på ett långt program.

Torktumla

Torka handduken i torktumlare om du vill ha en mjuk och fluffig handduk. Föredrar du en mer ”rivig” frotté så rekommenderar vi att du hängtorkar handduken. Tänk på att handduken slits fortare och kan tappa färgen fortare om du torktumlar den.

Tänk på

Tvätta alltid nya badlakan och handdukar innan du använder dem. Helt nya badlakan och handdukar absorberar ingen väta. Stryk aldrig dina badlakan och handdukar då de blir stela och tappar uppsugningsförmågan.