Flugornas herre

Vid biltvätt kan hela bilen bli skinande ren, men trots ivrigt gnuggande med svampen sitter det ändå rester kvar efter insekter. Vad göra? Hammare, sandpapper, stålull eller huggmejsel?

I sammanhanget ska sägas att det absolut enklaste borttagningsmedlet är att ha en nyvaxad bilfront. Om lacken är ren och vaxad räcker det med högt vattentryck för att spola bort resterna efter insekterna.

Tips nummer två är att tvätta bort insekterna så snabbt som möjligt innan de hinner torka in.

Vad man definitivt inte ska göra är att använda hårda föremål och aggressiva rengöringsprodukter. De flesta insektssvampar är till exempel alldeles för hårda för en billack. Glaset i vindrutan är mindre repkänsligt än billacken men även glas kan repas om man gnuggar hårt med en kökssvamp.

Såpa, diskmedel, glasputs och liknande är inte heller gjorda för att användas på bilen. Använd istället insektsborttagningsmedel. Medlet löser upp resterna efter insekterna utan att skada lacken och du kan sedan tvätta bilen som vanligt. På tvättgiganten.se hittar du ett mycket effektivt medel, gör din beställning nu så är du garanterat flugornas herre inom kort.