Parfymfria dagen

Idag är det den årligt återkommande parfymfria dagen!

Välj oparfymerade produkter….

Särskilt om du har små barn eftersom att parfym kan vara allergiframkallande och finns ofta i till exempel schampo, tvål, krämer och badskum. Till barn är det bäst att använda oparfymerade produkter som är anpassade för barn, eftersom de är skonsammare. När man är gravid är det bra att använda oparfymerade produkter för att minska antalet kemikalier man får i sig, och även när barnet är fött och man har det mycket nära sin egen hud.

Tänk på

Känslig hud reagerar lätt på parfym och färgämnen. Det är därför viktigt att du väljer skonsamma produkter. Alla tvättmedel hos Tvättgiganten är fria från färgämnen, konserveringsmedel och onödiga utfyllnadsmedel. Givetvis har vi även parfymfria alternativ både som tvättpulver och flytande tvättmedel.

Några tips

  • Nya kläder och textilier innehåller ofta kemikalier för att de till exempel ska få rätt färg eller för att de inte ska bli skrynkliga eller fuktskadade under långa transporter. Därför bör man alltid tvätta kläder, handdukar, lakan, gosedjur och andra textilier innan de används för första gången.
  • Använd oparfymerat tvättmedel för sängkläder, handdukar osv.
  • Sköljmedel gör kläderna mjukare och minskar därmed risken för hudirritation. Är sköljmedlet oparfymerat minskar risken för allergi och hudbesvär.
  • En kort dusch är bättre än ett långt bad. Det räcker att små barn badas 2-3 gånger per vecka.
  • Använd en mild och gärna oparfymerad tvål. Om händerna blir torra och spruckna är huden skadad och ämnen kan tränga in och irritera ytterligare. Tvål som innehåller återfuktande Aloe Vera motverkar detta.
  • Använd en oparfymerad kräm eller lotion för huden. Smörj innan huden är helt torr.

… Vad är rätt?

Använd sunt förnuft! Är du eller någon i din familj känslig mot parfym eller har problem med allergi, använd sensitive produkter. Tvättgiganten har produkter som lämpar sig väl för dessa behov. Kontakta vår kundservice om du vill veta mer om vad vi kan erbjuda.